Universitet mahalliy fermerlar va oziq – ovqat ishlab chiqaruvchilarga barqaror dehqonchilik amaliyotini yaxshilash uchun fermerlar va oziq – ovqat ishlab chiqaruvchilariga universitetdagi laboratoriyalaridan bepul foydalanish imkoniyatlari yaratilgan.
Barqaror oziq – ovqat mahsulotlariga bo‘lgan talabni qondirish uchun universitet mahalliy fermerlar va oziq – ovqat ishlab chiqaruvchilari bilan yaqindan aloqa o‘rnatgan. Respublikamizda so‘nggi yillarda aholini oziq-ovqat va boshqa qishloq xo‘jaligi, xususan, sabzavot mahsulotlariga bo‘lgan ehtiyojini to‘la qondirish maqsadida sabzavotchilik tarmog‘ida keng qamrovli chora-tadbirlar amalga oshirilib muayyan natijalarga erishilmoqda.
shuning uchun ham qishloq xo‘jaligi ekinlaridan yuqori hosil olish muhim ahamiyat kasb etadi.
Bu borada Universitet professor o‘qituvchilari tomonidan fermerlar va oziq ovqat ishlab chiqaruvchilariga qishloq xo‘jaligi ekinlari zararkunandalariga qarshi kurashish bo‘yicha, mahalliy organic va mineral o‘g‘itlardan samarali foydalanish, tuproq unumdorligini oshirish hamada mintaqaning iqlim sharoitiga mos navlarni tanlash bo‘yicha tavsiyanomalar ishlab chiqilgan.
Buning natijasida universitet barqaror oziq – ovqatga bo‘lgan ehtiyojlarini qondirishda mahalliy fermer va oziq – ovqat ishlab chiqaruvchilaridan arzon va sifatli oziq – ovqat mahsulotlarini sotib olish yo‘lga qo‘yilgan.